24 Mart 2014 Pazartesi

Cheesecake güzelliği:)

Dün akşam internette gezinirken bu tarifi gördüm ve kolları sıvadım yapmak için.Yaz geliyor ve hafif tatlılar isteyecektir canımız.Denemeye değer bir lezzet.


Tarif isteyenler için tarif aşağıda:)



Cheseecake Malzemeler :
Tabanı İçin: 2 paket yulaflı bisküvi ya da 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi3 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı süt Ara Kreması İçin: 1 paket krema1 kutu labne peyniri (200 gr)3 yemek kaşığı yoğurt2 ad
et yumurta1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı un Üzeri İçin: 1 paket Dr.Oetker" in Meyveli Sos (Çilekli-Ahududu) YAPILIŞI  Tabanı İçin: 2 paket bisküviyi robottan çekip, bir kaba alın. Küçük bir tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Eriyen tereyağı ve 2 yemek kaşığı sütü ufalanmış bisküvilerin üzerine döküp, birbirlerine iyice yedirin. Hazırladığınız bisküvili karışımı 22 cm"lik ya da 24 cm"lik kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yayın (bardağın altı ya da bir kaşığın arka tarafıyla bastırabilirsiniz) ve her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Bisküvilerin birbirlerine iyice birleşmesi için buzlukta 30-40 dakika kadar bekletin.

Ara Kreması İçin; yumurtaları kırıp, beyazlarını ve sarılarını ayırarak, ayrı kaplara koyun. İlk başta beyazlarını mikser ile kar gibi olana kadar çırpıp, kenarda bekletin. Daha sonra yumurta sarılarının üzerine 1 paket krema, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip, pürüzsüz olana kadar mikserle iyice çırpın. Ardından 1 kutu labne peynirini ekleyip, yeniden çırpın. En son 1 çay bardağı unu koyup, tekrardan çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz yumurta aklarını peynirli karışıma ilave edip, kaşık yardımı ile karıştırın.

Buzlukta beklettiğiniz bisküvi tabanını çıkartıp, hazırladığınız kremayı üzerine güzelce dökün. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırına verip, 40-45 dakika pişirin. Kremanız katı bir halde ve üzeri hafif pembeleşmişse cheesecake pişmiş demektir.

Cheesecake piştikten sonra fırından çıkartıp, kenarda soğumaya bırakın. Orta tarafı hafif çökecektir, bundan endişelenmeyin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 5-6 saat bekletin.

Sosu İçin: 1 paket Dr.Oetker"in meyveli sosu (ahududu- çilekli) arka tarafındaki tarife göre hazırlayıp, soğutun.

KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. Görüntü muhteşem elinize sağlık..Bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim

    YanıtlaSil